Word lid

Wat we doen

Bij ViaKunst kan je van alles doen, maken en beleven. Wat houdt dat in? Dat leggen we je graag hier uit. We hebben een divers en leuk activiteitenaanbod die voor iedereen toegankelijk is. Maak je geen zorgen, je hoeft geen Rembrandt te zijn om deel te nemen aan onze activiteiten.

Doen

Ben jij ook gek op gezelligheid? Dan ben je bij ViaKunst op de juiste plek. Wij hebben allerlei gezellige activiteiten waar we echt iets leuks met z’n allen gaan doen. Zo zijn er elk jaar de klassiekers zoals poolen, bowlen en natuurlijk Sinterklaas. Maar een potje lasergamen of een sportieve activiteit komt ook eens voorbij. Daarnaast borrelen wij elke week, gaan we op een intro- en outrokamp, and last but not least gaan we elk jaar op een grote- en kleine reis!

De septemberetentjes hebben ervoor gezorgd dat ik snel veel verschillende mensen binnen ViaKunst leerde kennen. Hierdoor voelde ik me snel thuis binnen de vereniging.

Loïs, lid sinds 2020

Maken

Hou jij van creatief bezig zijn of wil jij graag dingen leren? Dat kan bij ViaKunst! Ieder jaar zijn er verschillende soorten activiteiten waar verschillende kunstvormen aan bod komen. Zo kan jij je schilderkunsten verrijken bij een Bob Ross workshop, of je eigen gadgets maken bij een Powerbank workshop. Hier blijft het niet alleen bij; je kan ook je eigen terrarium maken, bezig gaan houden met photoshoppen of een animatie maken.

ViaKunst is mijn happy place omdat het mijn creatieve, sociale uitlaatklep is waar ik volledig mezelf kan zijn.

Sarah, lid sinds 2019

Beleven

Cultuur snuiven is alleen maar een musea bezoeken? Zeker niet! Bij ViaKunst gaan we gezamenlijk in (en soms buiten) Utrecht om verschillende culturele evenementen te beleven. Zo zijn wij ieder jaar op de Utrechtse Popronde, Stukafest en Café Theater Festival te vinden, maar ook bij de fenomenale Museumnacht in Amsterdam. 

In mijn eerste jaar als ViaKunstlid zijn we naar museumnacht gegaan, wat echt mijn favoriete activiteit was. Toen we onverwachts midden in de nacht bellenblazend in Nemo waren beland, wist ik dat het een voorproefje was van alle leuke dingen die de komende jaren zouden gaan gebeuren.

Rivka, lid sinds 2018

En nog veel meer

Wekelijkse borrel

Elke week zijn wij op woensdag vanaf 21:00 uur te vinden in de kelder van het pand van de SSR-Nu (Oudegracht 32 aan de werf, 3511 AP Utrecht)! Daar kunnen wij, onder het genot van een drankje, gezellig bijkletsen over onze week, de afgelopen activiteiten en van alles en nog wat. Ook jij bent welkom om een keertje langs te komen!

Etentjes

Wat is er nou gezelliger dan elkaar beter te leren kennen door lekker met z’n allen te eten? De kookcommissie organiseert leuke etentjes voor de leden. Ook zijn er in september en in maart de introductie etentjes waarbij je als lid bij andere leden kan eten! Zo leer je elkaar echt goed kennen!

Dit staat er nu op de planning

Agenda

Agenda

Agenda

woensdag

Viaknotsgekkekruidnoten

Kan jij nou ook zo genieten van alle lekkernijen die rond de sinterklaastijd weer verkocht worden? Wil jij leren hoe je zelf kruidnoten kan bakken, zodat je hier het hele jaar rond van kan genieten? Kom dan naar deze nieuwe activiteit van de Kookco waar we lekker met z’n allen kunnen genieten van zelfgemaakte kruidnoten. In een leuke twist, vergelijkbaar met de technische opdracht van Heel Holland Bakt, krijg je alleen de ingrediënten, maar niet het recept. Ontdek bij deze activiteit de geheime kruidenmix en de kunst van het kneden terwijl we samen in de keuken bezig zijn!

Heb je nog vragen over de activiteit? Stuur een appje naar de secretaris Julia (0612544149)

donderdag

ViaPakjesavond

Misschien voelt het nog een beetje vroeg, maar het is al weer bijna tijd om de stoomboot te ontvangen. Natuurlijk ook weer binnen ViaKunst, waar we lootjes gaan trekken in subgroepen van 10-15 mensen, maar wel allemaal in hetzelfde buurthuis, dus je hebt de kans om al je mede ViaKunsters te zien. De cadeautjes zullen ongeveer €7.50 kosten, en wij regelen perpernoten en drinken (hiervoor vragen wij een bijdrage van €1). Daarbij maak je of een surprise of een gedicht, wat op de avond zelf alle verdiende aandacht krijgt. Kom jij gezellig met ons HulpPiet zijn?

PS: Meld je alleen aan als je echt kan, het zou jammer zijn als er opeens iemand is die niks krijgt.

maandag

ViaChristmasKronkel

In deze winterse CreaCie activiteit gaan we kerstballen maken! Maar niet de standaard glimmende variant, neenee. We zijn diehard creatievelingen en dus gaan we de kerstbal opnieuw uitvinden. Dat doen we door aan de slag te gaan met vilt!

Ieder van ons krijgt piepschuim balletjes die fungeren als blank canvas, waar we vervolgens gekleurde stukjes vilt aan bevestigen door er in te prikken met een naald (ja, dit werkt echt!). Zo kun je stukje voor stukje vorm geven aan een mooie kerst vrouw/man/non-binair persoon, Rudolph het rendier, een portret van je kerst crush, of wat dan ook! Maak je kerstbal creatie helemaal af door er googly-eyes, glitters, kronkelende pijpenragers (bijvoorbeeld voor armpjes/beentjes/een gewei) op te plakken of in te steken. En vergeet niet om een haakje toe te voegen zodat ie de blits kan maken terwijl hij aan de tak hangt!

Zin gekregen om mee te knutselen? Schrijf je dan snel in!

Heb je vragen of opmerkingen, of heb je je ingeschreven maar blijk je toch niet meer te kunnen? Stuur even een appje naar de secretaris van de commissie (dat is Max, T: 0611607763 😊) Graag ook als je een vervanger hebt gevonden die voor jou in de plaats gaat!

Vragen? Wij hebben antwoorden!

Nog vragen?

Bekijk onze Q & A

Join op jouw manier

Bij ViaKunst zijn we wat anders dan je gewend bent.
Ook met lid worden. Kies zelf je route…

Word meteen lid

  • Elke week leuke activiteiten
  • 30 dagen gratis uitproberen
  • Geen ontgroening

Word lid

Kom kennismaken

  • Doe gratis een keer mee
  • Proef de sfeer
  • Ontmoet de leden

Kom langs