Commissies

Uiteraard heeft ViaKunst naast het bestuur ook nog enkele commissies die de boel draaiende houden.

De Activiteitencommissie

De activiteitencommissie voorziet onze vereniging van leuke activiteiten die het hele jaar door plaatsvinden. Dit is een gedreven team dat het hele jaar door bezig is om de leukste uitstapjes, museumbezoekjes en andere dingen te bedenken, plannen en uitvoeren. Een vitaal onderdeel van ViaKunst!

De Creatieve commissie

De creatieve commissie zorgt voor een breed aanbod aan creatieve workshops. Bij deze workshops heb je niet alleen een toffe ervaring, maar ga je ook naar huis met iets dat je zelf gemaakt of geleerd hebt! Dit kan van alles zijn, van een terrarium tot een digitaal kunstwerk.

Juridische commissie

Het bestuur vraagt de juridische commissie om advies bij kwesties rondom wet- en regelgeving. Deze commissie controleert de statuten en het huishoudelijk reglement en zorgt dat alles netjes blijft verlopen.

De Kookcommissie

De kookcommissie is een verzameling van enthousiaste culinaire wonderen. Zij zorgen er met elkaar voor dat je als ViaKunster eens in de maand ontzien wordt van de last van het koken, om door hen in de watten gelegd te worden met een etentje. Zo’n etentje is nooit hetzelfde en altijd bijzonder. Alle leden kunnen zich opgeven en zich laten verrassen door dit team. Ook organiseert de kookcommissie elk jaar het zogenaamde “Cycling-Dinner”, waar we in groepjes elk gerecht uit een driegangenmaaltijd bij iemand anders thuis eten.

De Promotiecommissie

De promotiecommissie bestaat uit enthousiaste leden die er alles aan doen om te zorgen dat nog meer studenten kunnen genieten van ViaKunst. Zij promoten de vereniging online en offline. Dit doen ze via onze sociale media kanalen en door leuke activiteiten te organiseren.

De Redactie commissie

Deze commissie, ook wel de RedaCie, schrijft het ViaKunst magazine, het leukste magazine door en voor ViaKunsters. Ze schrijven meerdere magazines door het jaar heen en bundelen deze aan het eind van het jaar in een prachtig jaarboek. 

De Reiscommissie

De reiscommissie organiseert elk jaar een onvergetelijke buitenlandse reis die naar een verrassingsbestemming ergens in Europa gaat. Zij zorgen ervoor dat ViaKunsters hier hun culturele horizon kunnen verbreden door ons alle cultuur te laten snuiven die deze plekken maar te bieden hebben, om ons vervolgens naar de leukste tentjes te leiden voor authentiek eten en natuurlijk een drankje. Naast de buitenlandse reis organiseert de reiscommissie ook elk jaar een kleinere reis, zoals een liftwedstrijd of een dagtripje naar een kerstmarkt in Duitsland.

Webcommissie

De webcommissie onderhoudt niet alleen deze website, maar ook onze eigen activiteitenwebsite. Daar kunnen leden zich makkelijk aanmelden voor activiteiten. Deze commissie is altijd bezig met vernieuwen! Zo hebben ze het afgelopen jaar geholpen met het opzetten van een Discord waarop activiteiten online konden doorgaan. Daarnaast gaan ze deze zomer bezig met een nieuwe website voor onze vereniging.