Commissies

Uiteraard heeft ViaKunst naast het bestuur ook nog enkele commissies die de boel draaiende houden.

De Activiteitencommissie

De activiteitencommissie voorziet onze vereniging van al haar leuke activiteiten die het hele jaar door plaatsvinden. Dit is een gedreven team dat het hele jaar door bezig is om de leukste workshops, uitstapjes, museumbezoekjes en andere dingen te bedenken, plannen en uitvoeren. Een vitaal onderdeel van ViaKunst!

De Reiscommissie

De reiscommissie organiseert elk jaar een onvergetelijke buitenlandse reis die naar een verassingsbestemming ergens in Europa gaat. Zij zorgen ervoor dat ViaKunsters hier hun culturele horizon kunnen verbreden door ons alle cultuur te laten snuiven die deze plekken maar te bieden hebben, om ons vervolgens naar de leukste tentjes te leiden voor authentiek eten en natuurlijk een drankje. Daarnaast organiseren zij de liftwedstrijd, waarbij de leden van auto naar auto door Europa racen om zo de locatie te bereiken, die diezelfde ochtend pas onthuld wordt.

De Promotiecommissie

De promotiecommissie heeft onze naamsbekendheid en voor een deel ons imago in handen. Zij bedenken creatieve manieren om ViaKunst nóg meer een begrip in Utrecht te maken, door middel van bijvoorbeeld het plakken van stickers, het uitdelen van koekjes of het ophangen van posters. Posters die zij natuurlijk helemaal zelf maken, om zo alle open activiteiten die ViaKunst te bieden heeft bij de grote menigte onder de aandacht te brengen.

De Kookcommissie

De kookcommissie is een verzameling van enthousiaste culinaire wonderen die er met elkaar voor zorgen dat je als ViaKunster eens in de zo veel tijd ontzien wordt van de last van het koken, om door hen in de watten gelegd te worden met een etentje. Zo’n etentje is nooit het zelfde en altijd bijzonder. Alle leden kunnen zich opgeven en zich laten verassen door dit team. Ook organiseert de kookcommissie elk jaar het zogenaamde “Cycling-Dinner”, waar we in groepjes elke gerecht uit een driegangenmaaltijd bij iemand anders thuis eten.