Bestuur Lignum (2013-2014)

In studiejaar 2013-2014 bestaat ViaKunst vijf jaar en onderstaande bestuursleden hoefden dan ook niet lang na te denken over hun bestuursnaam: Lignum! Lignum betekent, vertaald uit het Latijn, ‘hout’ en wat zou een betere naam zijn voor het bestuur van een vereniging die haar houten jubileum viert?! De voorzitter, secretaris, penningmeester en coördinator van dit bestuur zijn dan ook uit het goede hout gesneden en streven er alle vier naar om van dit lustrumjaar een groot succes te maken. Samen, maar ook op eigen houtje, zullen deze vier daar vast in slagen!

v.l.n.r. Fréderique, Wieke, Suzanne, Robbie

Wieke / Voorzitter

Onze wonderschone, weldenkende Wieke is dit jaar de trotse voorzitter van ViaKunst en is hiermee ook het nieuwe vlaggenschip van bestuur Lignum. Wieke is een gedreven studente kunstgeschiedenis: zij doet iedereen versteld staan van haar kennis op het gebied van kunst en cultuur. Haar ambities stoppen echter niet bij deze kennis: ze is namelijk ook actief in de wereld van de musicals, waar zij al meerdere fantastische rollen op haar naam heeft staan. Wieke is positief, open en punctueel. Haar reislustigheid en nieuwsgierigheid zal aankomend jaar nieuwe deuren doen openen. Met deze eigenschappen zorgt zij dat ViaKunst een stabiele koers zal varen en ruimte creëert om nieuwe horizonnen te verkennen. Wieke zal dit jaar alle zeilen bijzetten om van dit lustrumjaar een fantastisch ViaKunst jaar te maken!

Suzanne / Secretaris

Suzanne wordt dit jaar onze Super Secretaris. Immer haar laptop bij de hand om vrolijk te notuleren en altijd klaar om jouw mailtjes met dringende vragen zo snel mogelijk te beantwoorden. Verwacht van haar oprechte antwoorden met een eigenwijze draai, maar altijd met een lach. De grootste dierenvriend van ViaKunst houdt van groente en niets maakt haar vrolijker dan haar harige liefde Balthazar, die je het komende jaar nog wel zult leren kennen via Facebook. Suzanne houdt van de geschiedenis van kunst, maar ook de toekomst hiervan laat haar zeker niet onbewogen: met de master Kunstbeleid en -management in het zicht komt dat dus wel goed. Voor nu kijkt ze eerst naar de toekomst van ViaKunst, en zal ze zorgen voor een top lustrum jaar!

Fréderique / Penningmeester

Iemand die een beetje kan rekenen en van wanten weet van geld is zonder meer niet onbelangrijk. Dit jaar zal de fraaie Fréderique die taak op zich nemen. Ze studeert scheikunde en met deze kundige bèta-achtergrond kunnen we ons geen betere penningmeester bedenken. Fréderique zal zich vooral bezighouden met de begroting en daarnaast stuurt ze met de snelheid van een straaljager een mailtje wanneer een lid niet op tijd betaalt! Laat je niet misleiden door de jeugdige en onschuldige blik, want de Limburgse schone zit vol verrassingen! Met haar mondigheid weet ze een frisse wind te laten waaien door Lignum en van een uurtje pole fitness is ze niet vies. Kortom: een interessante aanwinst voor het bestuur!

Robbie / Coördinator

Robbie is rationeel, ruimdenkend en reëel: de perfecte eigenschappen voor de coördinator van ViaKunst. Robbie was slechts een half jaar ViaKunst-lid voor hij zich aansloot bij bestuur Lignum, waarmee hij zijn enthousiasme gelijk liet blijken. Hij is dus duidelijk het type wat ergens helemaal voor kan gaan.
Zijn charmante uitstraling en zijn golvende lokken zullen je vast inpakken, maar Robbie houdt de boel goed in de gaten. Hij houdt van cultuur en van reizen en is altijd in voor een diepgaand (of oppervlakkig) gesprek; niets is hem te veel! Met grootse plannen voor het lustrum-jaar en een sterke eigen mening zal deze man zich dus makkelijk staande houden tussen de vrouwen van bestuur Lignum. Met Robbie aan onze zij wordt dit ViaKunst-jaar een fantastisch jaar!