Bestuur Fingerspitzengefühl (2012-2013)

Ondanks de slechte Duitse uitspraak van de voorzitter zou er geen andere naam meer toepasselijk kunnen zijn voor het vierde bestuur van ViaKunst. Bestuur Fingerspitzengefühl, in de volksmond ‘de Fingerspitzies,’ zal zich inzetten om ViaKunst tot een hoger niveau te brengen. De afgelopen jaren is er een stevige basis gelegd waardoor er ruimte is gekomen voor meer creativiteit en het nemen van (ingecalculeerde) risico’s. Met een ferme voorzitter, vruchtbare secretaris, accurate penningmeester en optimistische coördinator is er een perfecte balans ontstaan voor een divers bestuur.

Fingerspitzengefühl wordt gekenmerkt door culturele sensibiliteit en creativiteit en zal naast het genereren van sponsoring en professionalisering haar leden uitdagen en motiveren op cultureel vlak.

Rebecca / Voorzitter

De rots in de branding, waar bestuur Fingerspitzengefühl zich dit jaar staande zal houden, wordt gevormd door Rebecca, onze nieuwe voorzitster. Zij loopt misschien wel achter de groep, maar nooit achter de feiten aan. Haar interesse voor de geschiedenis van kunst versterkt haar visie op de toekomst. Met dubstep in de zeilen kan niets deze lingeriewinkelmedewerkster nog tegenhouden om van het komende jaar het mooiste jaar ooit te maken. Niet alleen van ViaKunst, maar ook van Utrecht. En de wereld. Met Rebecca aan het roer is geen branding ons te veel.

Justin / Secretaris

Wanneer je als lid vragen, kritiek of lof hebt, kan je daarmee altijd bij onze secretaris Justin terecht. Onze stijlkoning bezit de Groningse nuchterheid van het noorden, precisie en nauwkeurigheid. Hij heeft te veel ambitie om te ademen en erg veel zin in het komende jaar met jullie! Hij is niet alleen bezig met kunst tijdens zijn studie, maar ziet zelfs in koken het artistieke. Professionaliteit en passie maken hem de perfecte secretaris voor ViaKunst. Verheug je nu al op de grandioze weekmails die hij aan jou gaat sturen.

Gideon / Penningmeester

Met zijn analytisch vermogen, systematische structuren en intelligente ideologieën kan bestuur Fingerspitzengefühl trots zijn om Gideon als penningmeester te hebben. Gideon heeft de touwtjes in handen wat het geld betreft. Hij maakt de begroting, stuurt de betalingsmailtjes en kan de lekkerste info-taarten maken met Excel. Deze man heeft geen grenzen, want hij verlegt alle grenzen. Hij studeert bestuurskunde en rechten. Geen zaak is voor hem ongewonnen. Hij trotseert alles en daar zijn we trots op. Met zijn gewiekste opmerkingen over de politiek, de economische crisis, zijn favoriete sport handbal en foute Nederlandstalige Youtube-rap blijft hij ons een verassing. Wees niet bang om een praatje te maken met onze eigen Donald Trump. Voor je het weet zit je samen met hem achter het drumstel.

Ruth / Coördinator

Ruth, onze lieve Duitser uit Münster, zal dit jaar de activiteitencoördinator zijn. Ondanks het ontvangen van een oorkonde voor Excuusneger op de eindejaars barbecue, zal Ruth met haar enthousiasme, ijverigheid en discipline de functie als geen ander vervullen. Geen enkele (taal)barrière is te groot voor deze optimistisch ingestelde psychologiestudente. Haar indrukwekkende CV met stages bij de Verenigde Naties en vrijwilligerswerk in Uganda heeft haar wereldwijs gemaakt. Dit in combinatie met haar acteertalent en mensenkennis maakt haar de perfecte persoon om de activiteitencommissie te begeleiden en de buitenlandse reis en introkamp te organiseren.