Bestuur Curius (2015-2016)

Curius vormt het zevende bestuur van de studentenvereniging ViaKunst. De naam is afgeleid van één van de zeven klassieke hemellichamen, namelijk Mercurius. Deze staat voor het intellect, mentale activiteit, creatief denken en communicatie. Daarnaast verwijst Curius naar curieus (nieuwsgierig, eigenzinnig, merkwaardig). Bestuur Curius is ontzettend gedreven om ViaKunst naar een hoger niveau te brengen. Zij zetten alles op alles om een onvergetelijk jaar van 2015-2016 te maken.

v.l.n.r. Marijn, Lieke, Philip, Roos

Philip van Duijn / Voorzitter

Met zijn vrolijke hoofd vol innovatieve ideeeën zal de optimistische Philip dit studiejaar de rol van voorzitter vervullen. Met geneuzel hoef je niet bij hem aan te kloppen want Philip gaat zonder omwegen op zijn doel af. Een man van woord en daad. De informatica-student zal zijn ICT-skills ook inzetten als webmaster bij ViaKunst en heeft exact een jaar om technologische ViaKunst-wonderen het leven in te blazen. Philip is niet vies van een feestje en als Utrechter in hart en nieren weet hij precies wat er gaande is in deze veelzijdige (studenten)stad. Daarnaast houdt hij als voorzitter een oogje op de gehele linie van de vereniging en is hij onmiskenbaar gemotiveerd om zijn bijdrage te leveren aan de voortzetting hiervan.

Rosemarie Bergsma / Secretaris

Deze journaliste in spé is een enthousiast en openhartig persoon die altijd in is voor avontuur en gezelligheid. Zo is ze net terug uit Zuid-Afrika waar ze een half jaar lang, als wereldmens met haar open blik en liefde voor cultuur, een ontzettend leerzame tijd heeft gehad. De dingen die ze hier heeft geleerd, neemt ze uiteraard mee in haar functie in het bestuur van dit studiejaar. Als ze ergens enthousiast voor is, gaat ze er met de volle 100% voor en durft ze ook voor dingen te gaan en te staan. Met haar doorzettingsvermogen en daadkracht is ze een onmisbare factor binnen het bestuur van ViaKunst en zal ze haar functie als secretaris perfect kunnen vertolken.

Lieke van Herk / Penningmeester

De Brabantse salsa-danseres laat er geen gras over groeien. Na een half jaar lidmaatschap bij ViaKunst, neemt zij al intrede in het bestuur. Lieke heeft een groot verantwoordelijkheids- en rechtvaardigheidsgevoel en zal dit in combinatie met haar hardwerkende brains gebruiken om de functie van penningmeester te vervullen. Doordat ze met beide benen op de grond staat en altijd overzicht op het gehele plaatje heeft, zal zij binnen Curius de rust bewaren. De lieve Lieke is al van jongs af aan een creatieveling en is altijd bezig met kunst en muziek. Al sinds groep 5 wil Lieke juffrouw worden en niks heeft haar in de weg gestaan om deze droom te vervullen. Dit zegt alles over de doelgerichte, concrete en directe persoonlijkheid van Lieke.

Marijn van Rossum / Coördinator

De spin in het web in zowel de activiteitencommissie als het bestuur is onze generalist Marijn. Hij is altijd binnen no time op de hoogte van de laatste nieuwtjes en rust staat niet in zijn woordenboek. Naast het studentenleven, runt Marijn een consultancybedrijf en kan je hem wakker maken voor een bourgondisch avondje waar een fles goede wijn en filosofische gesprekken absoluut onmisbaar zijn. De ambitieuze Kunst & Economie – student neemt de ruimte om zijn marketing- en organisatie- skills in te zetten als coördinator en zal ongetwijfeld zorgen dat de communicatie tussen de activiteitencommissie en het bestuur vlekkeloos gaat verlopen.