Over ons

ViaKunst is sinds 2009 dé Utrechtse studentenvereniging voor kunst en cultuur. Bij ViaKunst kun je op vrijblijvende wijze bezig zijn met kunst, cultuur en gezelligheid. Daarnaast kun je bij ons in contact komen met like-minded studenten die dezelfde interesses met je delen. Samen beleven we het culturele aanbod in Utrecht en nemen we initiatieven die het aanbod vergroten. Met kunst en cultuur hebben we het natuurlijk niet alleen over het bezoeken van musea; bij ons komen zoveel mogelijk kunstvormen aan bod! Zo bezoeken we dansvoorstellingen, poëzie-avonden en houden we graffitiworkshops en jamsessies. Ook voor de minder cultureel-ingestelde student zijn er genoeg leuke activiteiten, welke te vinden zijn onder onze activiteitenpagina!

Onze missie:

  • We zijn en blijven een vereniging waar studenten elkaar kunnen ontmoeten. Een plek waar ruimte is voor ontspanning, nieuwe vriendschappen en gezelligheid.
  • We zijn en blijven een vereniging die vertrouwen heeft in haar leden en waar veel ruimte is voor het initiatief van leden.
  • We geven ruimte aan onze leden om zich op cultureel gebied te ontplooien, om uitdaging te zoeken en om nieuwe dingen te proberen.
  • Samen verrijken we het culturele aanbod in Utrecht en vergroten we de culturele betrokkenheid met Utrecht en Nederland.