Bekendmaking activiteiten Lustrumweek

Alvast gefeliciteerd allemaal! ViaKunst is bijna 10 jaar. En dat moet gevierd worden!

Om met elkaar te vieren dat ViaKunst weer een jaartje ouder is, wordt er elk jaar een feestelijke week georganiseerd. Meestal heet dat een diesweek, maar bij elk vijfjarig jubileum heet dat een lustrumweek! Dat is dus extra bijzonder, dus zorg dat je erbij bent! In de derde week van februari, 18 t/m 23 februari om precies te zijn, is de lustrumweek. De activiteiten zijn georganiseerd door een groot deel van de commissies en ééntje door het Piratendispuut.

Meld je vooral aan, want deze feestelijke activiteiten wil je niet missen!

MAANDAG – Piraten Cocktailwedstrijd

Argghh Mateys, je hoort het goed, de piraten van het Piratendispuut zijn terug! Na een drukke tijd vol met muiterijen, roverijen en kapingen is het piratenbestuur terug en klaar om weer een toffe activiteit voor jullie neer te zetten! Op maandag 18 februari (de eerste dag van de lustrumweek!) zal er dan ook gestreden worden zoals alleen piraten dat kunnen in een echte cocktail (of alcoholvrije! mocktail) wedstrijd! Zet vast je piratenhoed op en neem je zwaarden mee, want deze wil je niet missen!

Note: deze activiteit is voor de hele vereniging, je hoeft niet lid te zijn van het Piratendispuut om mee te doen!

Piraten Cocktailwedstrijd
Maandag 18 februari – tijd (in de avond), locatie en prijs volgen nog! – aanmelden uiterlijk op vrijdag 15 februari

0.00Niet ingelogd

DINSDAG – Sushiworkshop

Hoe is het toch mogelijk dat een combinatie van rijst en zeewier zo goddelijk kan smaken? Jawel, van al het bijzonders dat Japan aan deze wereld heeft bijgedragen, is sushi toch wel hét hoogtepunt; zelfs een verwarmde toiletbril kan daar niet aan tippen. Maar ben jij ook net iets te arm om regelmatig naar de Sumo te gaan? Say no more! Meld je aan voor onze extra superspeciale lustrumworkshop en wij zullen gegarandeerd de sushichef in jou naar boven halen, hoe diep die ook verstopt zit! Of misschien heb je gewoon zin om voor de uitermate voordelige prijs van 3 euro wat sushi naar binnen te werken? Hoe dan ook, we zien je graag dinsdag 19 februari in ’t Pandje! Sayonara!

Sushiworkshop
Dinsdag 19 februari – 19u – ’t Pandje – 3 euro – aanmelden uiterlijk op vrijdag 15 februari

LET OP: Geef je allergiëen en dieetwensen door bij aanmelding!

3.00Niet ingelogd

DINSDAG – Open Borrel

ViaKunst bestaat 10 jaar! In de lustrumweek ben je van harte welkom op onze open borrel. Want hoe vier je je tienjarig bestaan beter dan de gezelligheid te delen met meer mensen?

Ben je geïnteresseerd om lid te worden? Leuk, kom kennismaken! De contributie wordt per februari gehalveerd naar 40 euro, dus dit wil je niet missen.

Open Borrel
Dinsdag 19 februari – 21u – ’t Pandje
Zet jezelf op aanwezig op het Facebookevenement, deel het evenement op je tijdlijn en neem vooral je vrienden, huisgenoten en studiegenoten mee!

WOENSDAG – ViaBordUurtjes

Borduren, hè? Is dat niet datgene dat je oma altijd doet? Nee joh, borduren is super hip tegenwoordig! Je kan borduurseltjes maken met feministische teksten, met afbeeldingen van katten of, zoals we met CreaCie gaan doen, met landschappen! Als jij nog een leuke decoratie voor je kamer wil, kom dan vooral! Het belooft superleuk te worden.

ViaBordUurtjes
woensdag 20 februari – tijd wordt nog aangekondigd – locatie wordt nog aangekondigd – ongeveer €5 – aanmelden uiterlijk op woensdag 13 februari

5.00Niet ingelogd

DONDERDAG – ViaPubcrawl

Wil jij je graag een echte reiziger voelen? Een mooie stad ontdekken met leuke mensen? Daar hoef je helemaal niet ver weg voor te gaan! Dé activiteit die in elk leuk hostel bovenaan staat kan nu gewoon in Utrecht met je mede-ViaKunsters: Code Rood organiseert een PubCrawl, maar natuurlijk wel met een rode twist! En dat belooft wat, want vandaag is rood gewoon weer liefde ? (Her)ontdek de leukste barretjes en kroegen als toerist in eigen stad, en wie weet ontdek je onderweg ook ergens je soulmate.. Na deze ontdekkingstocht nog geen zin om naar huis te gaan? Geen nood, we eindigen in TivoliVredenburg dus er kan ook nog gedanst worden. Of je nou al jaren een relatie hebt, hartstikke single bent of je situatie het beste als “complicated” te beschrijven is, kom gezellig mee want the crawl is for all!

P.S. Vul bij je aanmelding bij opmerkingen 1 of 2 feitjes over jezelf in die niet iedereen weet. Je merkt bij de crawl wel waarvoor precies 😉

Donderdag 21 februari  – 21u verzamelen – verzamelplek wordt nog bekendgemaakt –  gratis – uiterlijk aanmelden 17 februari 23:59

0.00Niet ingelogd

VRIJDAG – Rol je rond met ViaKunst

Hoe blits, kek en flitsend waren de tijden dat je lekker ging rolschaatsen? We hebben mieters nieuws voor je, want we gaan rolschaatsen met ViaKunst! Rolschaatsen brengt dansen tot een heel nieuw level; het level waar je eindelijk super smooth een moonwalk kunt doen. Je kunt je eigen rolschaatsen meenemen (geen inline skates). Anders kun je ze huren (geef dan je schoenmaat door bij het aanmelden!) De aco heeft deze activiteit al voor je getest en we zijn er erg enthousiast over. Kom lekker in je kekste outfit, zodat jij ook zo’n fantastische foto als hieronder op je insta kunt zetten! Get the groove, make them wild, let’s rrrroll!

LET OP: Geef je schoenmaat door bij het aanmelden! Consumptie is op eigen rekening, dus neem wat geld of je pinpas mee.

Rol je rond met ViaKunst
Vrijdag 22 februari – 19:30 verzamelen bij – Tivoli (MET FIETS) – €6 inclusief rolschaatsen (SCHOENMAAT BIJ AANMELDEN!) – aanmelden uiterlijk op dinsdag 12 februari

6.00Niet ingelogd

ZATERDAG – Filmcafé Dunkirk

Een bioscoop, jazzcafé en club in één: het filmcafé Utrecht. Het filmcafé werkt samen met Utrechtse “Spookjongeren” en organiseert zo gratis filmavonden waarbij zowel arthouse als filmklassiekers worden vertoond. Op zaterdag 23 februari zullen we als Lustrum weekafsluiter naar de oorlogsfilm ‘Dunkirk’ gaan. Een oorlogsfilm zonder vijand, zonder voorgeschiedenis en zonder helden over de evacuatie van ruim 300.000 Engelse en Franse manschappen in 1940. We spreken om 18:45 af om alvast gezellig een drankje te drinken en een plekje te bemachtigen voor de film die om 20:30 begint. En ben je nog aan het genieten van je biertje/wijntje en je kaasplankje maar begint de film zo? Dan neem je gewoon alles mee de zaal in en eet/drink je daar lekker verder.

Na de film stopt onze activiteit, maar we moedigen je zeker aan om na afloop nog even te blijven hangen voor het Primo Spotify Disco feest waarbij de filmzaal dance-proof wordt gemaakt. Dus put on your dancing shoes want in het weekend gaan we door tot in de vroege uurtjes.

Filmcafé – Dunkirk (promotiecommissie)
Zaterdag 23 februari – 18:45 verzamelen bij het Filmcafé Utrecht (CAB-Rondom 90A) – gratis – uiterlijk aanmelden op vrijdag 22 februari

0.00Niet ingelogd